Friday, January 8, 2010

Filem M'sia: Zombi Kampung Pisang



























Ok ah, bagi peminat2 filem Melayu, korang mesti ske elemen2 baru dimasukn ke dlm filem, ye x? well contoh yg terbaik, Zombi Kampung Pisang. Mmg x di nafi kan perkataan "zombi" itu sendiri mmg masih asing lagi dlm tajuk DAN dlm filem itu sendiri. well, itu lah yg dlakukn oleh brader Khalid. sebelum nih, korang dah familiar ngan movie yg psal pocong, hantu raya, and yg paling feymes is PONTIANAK... ^_^

sebeblum tuh, meh kte dengar sinopsis nyer ===>

Ketenteraman dan kedamaian Kampung Pisang tiba-tiba bertukar menjadi kecoh pada suatu malam bermula dengan kematian Pak Abu. Tiga Pemuda yang sedang melepak menyaksikan kejadian itu. Mereka mengusung Pak Abu pulang ke rumah. Pak Jabit yang datang menziarah jenazah, tiba-tiba meninggal dunia juga. Keadaan menjadi lebih gawat apabila mayat Pak Abu dan Pak Jabit hilang dari rumah. Penduduk kampung terus berkumpul di dewan orang ramai dan beberapa orang lagi turut rebah meninggal dunia. Bekalan elektrik kampung terputus. Mayat-mayat tersebut telah menjadi Zombi dan mula menyerang penduduk kampung. Masing-masing bertempiaran lari menyelamatkan diri. Huru-hara mula berlaku di Kampung Pisang. Apakah musibah dan apakah rahsia disebalik kejadian ganjil ini?... (ahha.... ak copy and paste je... =w=)

first of all, ak ske elemen and konsep yg dmsukkn oleh brader Khalid! serious, mang! Zombi2 yg laparkan OOOOTTTAAAKKKKK!!!! kolo menurut akhbar Metro (x silap ak...), citer nih mengalah kan movie dari Hollywood, Wild Hogs yg dibintangi actor2 popular... and i was like "wow... pelik tp benar..."




OK, yg x bez nyer,

1. ak mmg nk mle kan ngan satu komplain nih... and that is... "CAN AT LEAST BE A LIL' BIT SERIOUS ABOUT THIZ MOVIE??!!!" I mean, DAMN, nih kan citer ZOMBI but apsal zombi bleh naik moto ah, nyanyi lagu negara ku ah, ngorat zombi pompuan ah, BAGI NASIHAT AH, HUISSHHH!!!!!! >=(

2. suma scenes yg perlu ada dlm citer zombi mmg dah ada; kejar org, serang org, buat org ter-peranjat dll.... tp ada satu scene yg xda and that is scene makan OTAK ORANG!!! >=( >=( diorang ada tunjuk kan mayat2 yg berdarah tp TU X NYATAKAN YG ZOMBI2 BUAT BENDA TUH!!! >=O

3. sejak ble orang transform jadi zombi tetiba baju bleh koyak rabak, kulit jadi putih and RAMBUT TETIBA PANJANG??!!! diorang g rebondin'? =| agak nyer kne jadi zombi dulu ah baru bleh dpt rambut panjang cepat... pastu g rebondin'...

4. the ending... ak mmg x puas ati ngan eading nyer... MMG NAK KNE BELASAH!!! DX i mean DARI SINOPSIS, DAH DINYATAKAN YG ZOMBI2 TUH IALAH DARI ORANG MATI BUT CAMANA BLEH HIDUP JADI NORMAL PLAK MSE PENGHABISAN??!!!!




haiiiiiiii..... ak x tau nak ckp per... =_=




tp overall ak bagi 3/5.... why? cuz ak still layan movie nih kerana konsep and elemen nyer yg berani and ak ada simpan CD citer nyer gak untuk koleksi ak... and.... tu je kot..... tp aper kte ah, korang tengok sendiri and JUDGE sendiri... baru adil... =3=

Ini sje utk mse nih, ak AKiM dan ini adalah AYAT DARI SINI! salam! See ya'!

2 comments:

Aizwan Ali said...

hehehehehe.. sure tuan blog ni tak minat citer yg tak logik. anda dicadangkan menonton drama-drama melayu especially drama gerak khas dan filem2 profesor razak. wakakakakakakaka...

AKiM said...

well brader Wan, sye x ckp yg sye x minat citer yg x logik =w= huhu DAN sye x ckp yg filem nih BAD cme dgn bbrapa masalah jerrrrr.... dan saya yakin x sumer filem sme ader dlm or luar negara 100% perfect~~ dan sye yakin brader Wan setuju, rightt~?