Tuesday, July 27, 2010

Filem M'sia: Adnan Sempit






















“Biiasa, bro!”


PEH! Secara jujur nyer, ak x penah tergelak seperti mana mse ak tgok filem ‘Adnan Sempit’! !

Actually, mse ak tgok filem nih, ak sedar yg dlm setiap pembikinan filem x semesti nyer bergantung terhadap cara arahan nyer je ttp gak pelakon2 nyer gak!!!

Shaheizy Sam, pelakon utama dalam filem nih sbg Adnan aka Nan Sempit mmg satu pilihan yg BIJAK! Secara jujur, ak tau psal brader Sam nih dari filem ‘Jangan Pandang Belakang Congkak’ yg mana filem yg ak cme tgok 30 minit je… I mean, pffftttt ak x kenal pelakon tuh so aper ak nk kisah?... and I was wrong… dan nak tau x? ak dapat tau yg brader nih dah menceburi dalam bidang lakonan sejak 1995! OAO !!! dan kebanyakan nyer ialah drama2~! Dan dari filem ‘Adnan Sempit’ lah dier nyer populariti terus memuncak!!!

Sebenarnyer, ak mmg sudi nak cut-and-past dier nyer synopsis tapi aper kte korang g cari sendiri kat tenet..? Amenda? Mu pikiak wa nih mu punya orang bawah ha? >8)





(sebelum ak ckp part yg best dn yg x best nyer, ak akn cme tulis yg utama je. Why? I dunno, ak rse cam malas nk tulis bbnyak, dan, yg lain2 tuh terpulang pada pendapat korang sendiri~!)



OK, yg bezt nyer! ===>

YG PALING UTAMA SEKALI LAH IALAH DIER NYER LAWAK!!! 8) maksud ak, MAN! DIER NYER LAWAK MMG BTOL2 PNYER LAWAK! Dier nyer lawak jenis yg bukan untuk paksa audien untuk ketawa, dier nyer lawak mmg stail yg jenis lawak yg x disengajakan!!!! Itu yg mmg buatkn lawak nyer menjadi!!! And yeah, lawak nyer mmg byak beza ngan kmpulan Senario… Senario? Pfffttttt uuurrgghhh…

BEST DIALOG DALAM FILEM NIH! “I don’t want banana fruit two times.”… BWAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!! XD




Ok, ok, setiap filem mesti ada yg best dan x best nyer, kn? Ini yg ak dapati lah dlm filem nih. So, jgn marah ak… ===>



Ok, yg paling utama nyer ialah trailer dier… (OK, AK X MAU MENGATA tp benda nih gak berlaku dlm filem2 dlm dn luar negara lain!) Maksud ak, trailer dier dh menunjukkn beberapa part yg lawak mcam part motosikal jatuh, beg tngan diragut, part first yg menyanyi tuh, “Baper lama kte nk pusing nih, brader?”. Jadi, mse ak tgok citer nih, ak x rase nk ketawa mse part lawak tuh… maksud ak, ak dh ketawa dh mse tgok trailer nyer je… =______=




Ak mmg sejujur jujur JUJUR JUJUR NYER bagi 4/5!!! AK MMG SKE CITER NIH!!! BRADER NIH PATOT DAPAT AWARD!!! AK MMG NAK BAGI 4.5!!! TP X LEH!!! Naper? Ntah…






BYE BYE, SALAM and SALAM SATU MALAYSIA! BEEP BEEP ak ialah robot! Kasik ak makan!



X tau lah naper ak rse mcm malas nk tulis mlm nih… =___=

1 comment:

uLfAZ said...

cte ni mmg brjya buat aq merantau melepasi sempadan beberapa buah negeri, bergolak gadai mgharungi rintangan dan tak dilupakan simpanan yg prlu disentuh utk menjayakan kemahuan aq utk tengok cte ni..dan ape aq boleh ckp? mmg BERBALOI AHH BRADER!!X)

ok,secara jujurnya aq jenis yg kne tgk 2 kali bru betul2 faham cz aq xrse jumlah kuantiti aq ketawa mse 1st tme sebanyak 2nd tme aq tgk.

cuma aq pelik knapa dh hmpir stgh thn bru ko post?...ok byk keje lain,xde mse,xde mood..apologize is accepted..(=

akhir kata...
AQ ENJOY DAN KETAWA DENGAN BYKNYA TGK CITE NI..dan aq belum bosan tgk wlpun dh byk kali tgk.

ps: knpa ko post pd mlm ko xrse nk byk menulis sdgkan aq ske bce tulisan spontan ko..OK DUDE!!